Oskab President aseli Ngalam

Hem, oskab…jajanan khas ngalam iki. Kabeh mesthi wis itreng lontep daging sing asaib diarani oskab ngalam. Lha lucune, lek umak golek nggen utowo wong dodolan sing dijenengi “oskab ngalam”..waduh, kadit nemu sam. Gak bakalan onok…walikanMalah sing ono oskab olos, oskab cak man, oskab rakab….heka pokoke sing di-lod nggawe jeneng oskab. Lha trade-mark oskab ngalam, biasane digawe nek sing lodod ndek malang coret alias ndek jobone ngalam, misal ayabarus, jekardah dkk.
Lek jare ayas, sing asli ngalam, yo oskab kampung iku, nggawe rombong disorong, karo oskab sing lawas, alias suwe onok ndek ngalam. Contone? Cak Man osi, oskab Jumaju (mek rombong sorong), trus ono maneh sing legendaris, oskab President.

Saiki mbahas iki ae yo? Oskab President, jaman ayas halekos SD mbiyen wis onok, sekitar tahun 1985. Lek lodod ndek mburine bioskop President, dalan Sutoyo. Ayas sik eling, mbiyen dijak ebes-memes mrono, mari nontok film ndek bioskop President, njajan oskab wis..

IMG02217-20141130-1111Lha saiki, bioskop-e wis buyar, dadi hotel Savana. Eh, sakdurunge hotel Savana, sempat dadi toko swalayan, Mitra 2 Dept Store.
Nggen-e, mbiyen yo gang, ndek lor-e gedung iku, lha saiki, ben gampang nggoleki, diarahno liwat mburi, dadi liwat dalan Mahakam, terus nyabrang rel rupes, njujug wis ndek oskab President iki.
Lek jare kodew pegawe-ne, mbiyen, awal-e, juragan oskab iki, abah Sugito, lodod yo nyorong rombong, keliling. Akhir-e, tahun 1982 manggen ndek kene iki sampek saiki.
Lek menu-ne, jelas oskab-e, mulai lontep bijian alus-kasar, uhat, goreng, siomay,lontong, sampek paketan.

IMG02209-20141130-1030Lek paketan, ono paket campur minimalis, komplit sampek paket super. Regane?? Harum kok sam, gak ngentekno ojir kanyab kok..lha paket campur super ae mek IDR 17.000, isine pean kodel ndek isor iki…

IMG02211-20141130-1033Nek roso, jelas kroso daging sapi-ne :lol:, lha wong es jeruk-e yo kroso kecut jeruk-e πŸ˜† hayah….
Roso, nek jare ayas tetep kane, pedes, ancene ono khas-e, kadit odop karo oskab liyane. Embuh, kadit itreng, be’e ono bumbu rahasia-ne..
Sing jelas, ndek nakam ndek kene, ono bonus-e sam/mbak. Bonus kodew? Yo, kadang-kadang…arek kuliahan utowo turis… :mrgreen:
Bonus-e, brebegen nek pas rupes liwat, hwahahahahaha…lha wong persis pinggir-e rel rupes Ngalam-Ayabarus, minimal sak jam 2 rupes liwat…genjreng-genjreng..toooooott…manteb ndek kuping, hehehehehe

IMG02215-20141130-1100Ayo wis, mrene-o nek pean kepingin itreng oskab khas Ngalam…President

Terjemahan bebas :mrgreen:

Hem..bakso, jajanan khas Malang nih. Semua pasti tahu, butiran pentol daging yang biasa disebut bakso ngalam. Lha lucunya, kalau masbro sekalian cari tempat atau penjual yang bernama “bakso Malang”…waduh, tidak ketemu mas. Gak bakal ada..yang ada malah bakso Solo, bakso Cak Man, bakso bakar dll…banyak pokoknya yang dijual memakai nama bakso. Lha trade-mark bakso Malang, biasanya dipakai kalau penjual yang berjualan di luar Malang, misal Surabaya, Jakarta dll.
Kalo kata saia sih, yang asli Malang, yo bakso kampung itu, jualan pakai gerobak dorong, dan juga bakso lama alias sudah eksis di Malang. Contohnya? Ada bakso Cak Man, bakso Jumaju (ini cuma gerobak dorong sampe sekarang), tru ada lagi yang legendaris, bakso President.
Sekarang bahas ini aja ya? Bakso President, jaman saia masih sekolah SD dulu sudah ada, sekitar tahun 1985. Kalo berjualan, di belakang bioskop President, jalan Sutoyo Malang. Masih ingat bener, dahulu diajak bapak-ibu ke situ, abis nonton film di bioskop President, jajan bakso deh..
Sekarang, bioskop President hanya tinggal kenangan, bubar jalan, jadi hotel Savana. Eh, lupa, sebelum jadi hotel, sempat menjadi toko swalayan besar, Mitra 2 Dept Store namanya.
Tempat jualan dulu, ya di gang persis sebelah utara gedung..lha sekarang, biar gampang orang pas nyari, diarahkan lewatbelakang, melalui jalan Mahakam, terus menyebarang rel kereta api, sampai deh di Bakso President.
Kalo cerita salah satu karyawan perempuan disitu, dulu, awalnya, juragan bakso ini, namanya Abah Sugito, berjualan ya pake gerobak, didorong keliling. Akhirnya, sekitar tahun 1982 menetap disini sampai sekarang. Kalau menunya, jelas bakso lah, mulai bakso/pentol bijian halus-kasar, tahu, goreng, siomay, lontong sampai paketan. Kalau paketan, ada paket campur minimalis, komplit sampai paket super. Harganya? Murah aja masbro, gak sampai ngabisin dut banyak kok…lha conto, pesenan saia sekeluarga ini, cuma IDR 17.000, isinya tuh, silakan diliat di bawah ini..

Kalau soal rasa, jelas terasa daging sapi-nya πŸ˜† , lha wong es jeruknya juga terasa asem kayak jeruk beneran πŸ˜† hayah…
Rasa, kalau kata saia nih, tetep enak, maknyus, sedep..memang terasa khasnya, tidak sama dengan bakso lain. Gak tahu, mungkin ada bumbu rahasia-nya..
Yang jelas, kalau makan disini, ada bonusnya masbro/sis. Bonus cewek? Ya, kadang-kadang…mahasiswa kuliahan atau turis/pelancong
Bonus pastinya, berisi kalau kereta api lewat, hahahahaha..lha emang tepat di pinggir rel kerata Malang-Surabaya..yah, minimal 1Β  jam sekali 2-3 KA lewat….genjreng-genjreng…toooot..manteb deh di kuping, hehehehe..

Ayo wis, kesini aja kalo masbro/sis kepingin tahu bakso khas Malang…President

note : saia gak jualan atau nyales bakso, apalagi BC bakso merk lain, murni tulisan hasil pengalaman sendiri, tanpa tekanan pihak manapun :mrgreen:

Advertisements

6 comments on “Oskab President aseli Ngalam

  1. Pingback: Distribusi Honda CRF250 Rally di Malang sudah berjalan | sekedar coretan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s